Fata Flava – Skæbne Blonde

Materialer anvendt: Sølv, oxideret. Obsidian, 19,9 ct. Lysegrønne prehnit kugler, Cubic zirkonia – sorte og kæderne bestående af ametyst, iolit og onyx.

Smykket her er inspireret af Netflix serien ‘The Witcher’, her har den mandlige hovedrolle, Witcheren to sværd. Et i sølv og et i stål. “Silver for monsters – steel for humans” – derfor smykket er lavet i sølv. Chokeren er skabt med Yennefer som udgangspunkt, den kvindelige magiker, som Witcheren, Geralt, er forbundet til gennem et såkaldt ”skæbne bånd”. Deraf navnet på smykket.

Blondemønsteret indeholder en 3-delt figur (fleur de li) som symboliserer 3-enigheden i form af Geralt, Yennefer og Ciri. Ciri er en datter-figur som er Geralts ægte skæbne. Ciri betyder “svale” på elder speech, derfor er hun symboliseret ved en svale i låsen. De lilla kæder i midten er som Yennefers øjenfarve, lilla. De er sat i et kaos mønster for at symbolisere magien – der i sin grundeksistens er ren kaos. Obsidianen i midten af chokeren er symbol for den obsidian Yennefer bærer i et bånd om halsen. Det er den der “holder” hendes magi. Den er omgivet af en syren og en stikkelsbær-gren, da det er den duft, der altid følger hende. Det er også den duft, hun kan bruge til at forblænde uvidende mennesker. På bagsiden af obsidianen er der udskåret et dødningehoved. Det er også det hun bruger magien til at skjule, nemlig aldring og hendes ægte udseende, der er ændret ved hjælp af magien.

Geralt selv er symboliseret ved ulven i nakken imellem blondemønsteret. Altid i Yennefers tanker, altid i hendes “baghoved”. De sorte zirkonia – der er 6 stk. – sex. Det eneste Yennefer og Geralt altid kan finde ud af. Det er når de skal snakke og være “seriøse” at det går galt for dem.

Den anden lås er Yennefers stjerne symbol. I bøgerne beskrives hendes halssmykke som en obsidian-stjerne – indfattet med sorte diamanter.

Det er i grove træk alle symbolerne på chokeren. Den er stor, ligesom universet omkring “The Witcher”.

Udstillet

JEWELLERY ∙ FILM ∙ MOMENTS I forhallen i: - Falkoner Bio på Frederiksberg fra 1. marts til 29. marts 2024 - Viborg Fotorama fra den 1. april til 28. april 2024 - Nordisk Film Biografer Odense fra den 1. maj til den 30. maj 2024

Categories