De Faglige Forklaringer

Alle smykker på siden er lavet på eget værksted i Fredericia. Det er altså menneskehænder, mester og lærlings, der har haft deres fingre på smykkerne. Så selvom modellerne i kollektionerne gerne skulle være ens, så er de meget sjældent 100% identiske.

Carat og Karat

Ja der er en forskel og den er meget vigtig. Den er beskrevet herunder, meget kortfattet.

  • Karat er lødigheden på dit guld. Altså hvor mange dele af metallet der er rent guld. Et eksempel er 18 karat der er 75% rent guld.
  • Carat er vægten på diamanter og andre sten. Så når en diamant er 1 carat, så vejer den 0,2 gram.

Perler

Perler er fantastiske. Tit er det noget man skal lære at elske – ligesom rødvin eller kaffe. Men åh, når man først har det, kan man jo ikke leve uden.

Perler er et levende materiale. De kan derfor “dø” hvis du ikke passer på dem. En død perle er mat og kedelig at se på. Hvis du vil passe bedst muligt på dine perler, så undgå “syre” i form af kosmetik og parfume. Tag dem derfor af når du gør rent og eller har med kemikalier at gøre. Tit og ofte vil den lim eller snor der holder dine perler i smykket, heller ikke være super glad for kemikalier. Pas på dem og de kan holde sig levende i århundrede.

Oxidering og forgyldning

Oxdering, forgyldning og rhodinering er overfaldebehandlinger. Det ligger som et tyndt tyndt lag ovenpå metallet. Det bliver derfor meget nemt slidt af. Da vi meget gerne vil lave smykker der kan bruges hver eneste dag, bruger vi meget sjældent de overflader. Oxideringen kan give et super lækkert, råt look når det bliver slidt af – det har vi også taget højde for i vores smykker. Du kan evt. læse lidt mere om det i det her blogindlæg.

Smykkepleje generelt

Generelt er metal jo mere slidstærkt end din krop. Men smykker bliver slidt med tiden – de får ridser og hakker, og stille og roligt “høvler” man af metallet. Så har du nogle store dyre sten du gerne vil passe ekstra på eller bare er øm over dine dyrebare smykker, så få dem tjekket – ofte. En gang om året er ikke for tit, få dem renset og tjekket for slidtage. Så vi kan nå at reparere inden det er for sent og en sten stikker af.

Metal og diamanter har i sig selv ikke noget imod kemikalier – men de kan blive fedtede og kedelige at se på hvis de er (undskyld udtrykket) sovset ind i håndcreme og diverse. Lunkent vand og en tandbørste kan udrette mirakler hvis det er sket – men pas på med dine perler (læs ovenfor om perler).

Er du i tvivl så kom forbi – så renser vi det for dig, så er der i hvert fald ingen ballade.