Herresmykker – mændene skal også forkæles

Fars dag nærmer sig hastigt og vi sidder og snakker lidt om smykker til mænd i den lille biks. Der er meget delte meninger om det – det kan vi høre også der er hos vores dejlige kunder. Regina sagde det så fint forleden da vi blev spurgt til herresmykker: “Jamen alle vores smykker er jo unisex  – det er et spørgsmål om din stil.” og det er jo super rigtigt, men mere om det senere.Kategoribillede af stjernetegnene

Vi har ikke, endnu, en decideret herrekollektion. Vi er i gang med et langsommeligt oprydnings arbejde i smykkerne generelt, især dem vi har fast – de skal grupperes og fordeles i nye kollektioner. Der vil jeg da ikke udelukke at der kommer en kategori til mænd. Det kan også være nemmere at starte der: Hvad tænker guldsmeden at mænd kan gå med?

Har I set de rå stjernedyr!? Jeg synes at høre rundt omkring at de unge mennesker går mere og mere op i spiritualitet, stjernetegn og krystaller. Men det kan også blive mere feminint med stjernetegn og glimmer. De her er i oxideret sølv, ikke for store – ikke for små. Rå og super seje på en lidt lettere kæde.

Thorshammer vedhæng i sølv med graveret rune Et andet vedhæng til mænd er det her lidt mere klassiske, en thorshammer til en lidt kraftigere kæde. Vores bud på en thorshammer er lidt bombastisk i sit udtryk, men ikke for meget, for størrelsen er forholdsvis diskret. Den har et lidt mere moderne udtryk end de klassiske fra museerne.

Men hvad går mænd ellers med? Manchetknapper! Det er en herre ting. Slipsenåle.. kjoleknapper. Eller har det hørt en anden tid til? Signet guldring i miljøDet er meget meget sjældent vi ser den slags mere. Så er det reparationer af nogle gamle nogen, med en kæmpe affektionsværdi. Vi har da enkelte par manchetter klar til salg – vores bøgeblade her med tanke på vores by Fredericia. Ellers er det jo altid noget vi kan lave på bestilling.

Til sidst vil jeg lige vise jeg den her ring, den har vi på lager i guld og sølv. I sølv har vi den også med et frækt lille diskret kranie enten på toppen eller siden. Hvis man ikke er til de kæmpe store kranie-ringe der ellers findes rundt omkring, er den her et diskret statement i en ring. Bestemt også noget jeg synes høre sig til i en herre-kategori.

Men ja det er vel som man ser på det og rigtig meget en smagssag. En kvinde vil lige så godt kunne tage de her smykker på som en mand kan. Jeg kan også finde smykker frem som umiddelbart er tænkt til en kvinde, men med den rigtige kæde eller en lædersnor kan det sagtens gå til en mand. Det er nok det der gør “kategorien” så svær. Jeg ville elske elske at sætte en sort tahiti perlekæde på en herre med stilen til det. Nøj det kunne være flot. Eller en smart ørering med en sort perle i. Men det er vidst bare guldsmeden der drømmer lidt her. Jeg håber på at kunne vise jer billeder en dag – så kan I forhåbentlig se hvad jeg mener.

Håber jeg at du er blevet lidt klogere på, om ikke andet så på mine tanker omkring, herresmykker og smykker til mænd generelt, og jeg håber der har været lidt inspiration til fars dag.

♥ Therese